omgeving
 

Home

Appartement

Fotogalerij

Tarieven 2020

Reserveren

Omgeving

Wegbeschrijving

Contact

Links

Activiteiten

 

 

 

Amalia
Vakantie aan zee

Omgevingsinfo

Welkom in Oostduinkerke met de badplaatsen Oostduinkerke, Koksijde, Sint-Idesbald en het polderdorpje Wulpen. Uw vakantiebestemming bij uitstek, ook in de winter! 

Koksijde-Oostduinkerke is met zijn uitgestrekte natuurgebieden hét paradijs voor wie houdt van wandelen en fietsen!

Niet enkel de natuur maar ook het Koksijdse erfgoedpatrimonium kan je aan de hand van verschillende routes gaan verkennen. Het zijn stuk voor stuk boeiende wandeltochten langsheen vissershuisjes, cottages, modernistische en art-decogebouwen.

De visserijfolklore leeft nog steeds in Oostduinkerke, de enige plaats ter wereld waar garnalen worden gevangen te paard.

Sportliefhebbers kunnen in Koksijde-Oostduinkerke heel wat beleven: zeilwagenrijden, beachvolley, sportanimatie met op het strand een openluchtzwembad.

Geniet van de gezellige terrasjes, de mooie winkels en verwen jezelf met de uitstekende gastronomie in de verschillende restaurants!

Gezellige cafeetjes voor een avondje uit!

Koksijde-Oostduinkerke is dus veel meer dan zee en strand alleen. Bekijk de wereld eens vanop de hoogste duin van de Vlaamse Kust , de Hoge Blekker (33m) of loop eindeloos verloren in de ongerepte natuurgebieden die uitgestrekt zijn over een oppervlakte van ongeveer 300 ha.

Koksijde, Oostduinkerke, St.Idesbald en Wulpen tellen samen meer dan 20.000 inwoners. De totale oppervlakte van het grondgebied bedraagt 4395 ha. Een wandeling in de natuurgebieden, 701 ha, het strand 8013 m , de wandeldijk 3600m , is een waar genot. De breedte van het strand bij ebbe bedraagt 250 à 700 m , bij vloed 50 à 150 m.

Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk
Opvallende, moderne 'kathedraal van het licht' , gebouwd tussen 1958 en 1965. Het dak heeft, heel toepasselijk, de vorm van een duin. 
Zowel overdag als 's avonds (met de mooie verlichting) het bezoeken waard. 
Ga naar de J. Van Buggenhoutlaan en de enorme kerk duikt op.

Zuid-Abdijmolen
Deze molen uit 1773 komt oorspronkelijk uit Houtem-Veurne en werd in 1954 verplaatst naar de 'meulewalle' in Koksijde. Dit beschermde monument werd gerestaureerd in 1984.

Het militair vliegveld
Koksijde is de thuisbasis van het 40ste helikoptersmaldeel 'Search & Rescue' . Dat weet nu ongeveer iedereen die in Vlaanderen een televisietoestel in huis heeft. De populaire TV-serie 'Windkracht 10' is hier opgenomen en sindsdien zijn heel wat mensen gebrand op een bezoekje aan de basis. Dat kan, als je een groep kan optrommelen en belt naar 058 53 22 50. Maar het best kom je een kijkje nemen op de opendeurdagen met bijhorende airshow die telkens in het begin van de zomer worden gehouden. Meer info: Dienst voor Toerisme Koksijde , Tel. 058 53 21 21

Abdijmuseum Ten Duinen - 1138 

Het Prestigieuze nieuwe initiatief telt drie grote delen : het abdijmuseum, de archeologische site van de vroegere abdij O.L.V.-ter-Duinen . 

Centraal thema van het abdijmuseum is de geschiedenis van de orde van de Cîteaux in de Lage Landen (Vlaanderen en Nederland), met speciale aandacht voor de vroegere plaatselijke cisterciënzerabdij O.L.V. Ten Duinen. In de Middeleeuwen was deze abdij één van de invloedrijkste religieuze instellingen in Vlaanderen. Het bewijs hiervan zijn de nog bewaarde indrukwekkende ruïnes . 

Paul Delvauxmuseum

Het kunstenaarsoord Sint-Idesbald is nog altijd de residentieplaats van talrijke schilders, zo ook de internationaal bekende kunstenaar Paul Delvaux . Het is dan ook een aanrader om het Paul Delvauxmuseum van dichtbij te verkennen. De beroemde surrealist die in juli 1994 overleed, schilderde een groot gedeelte van zijn oeuvre in Sint-Idesbald. 
In het museum wordt een uitgebreide verzameling werken van de schilder tentoongesteld. 
Je kunt er genieten van zijn vroegere werken, van zijn clair-obscur , zijn naakte vrouwen , treinstations , zijn Jules Verne-personages , enz. Je zult beslist onder de indruk raken van het omvangrijk oeuvre dat hier aan de muren hangt.Prettige vakantie!

 

      

Residentie Amalia - Albert 1 laan 129 - 8670 Oostduinkerke

Het interieur werd verwezenlijkt door CPinterieur

Webdesign Christiaens Peter
Hosting SCScomputer